Buletin de presă, 22 februarie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 21.02.2023, în jurul orelor 15.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178 pe raza localității Brașca, un bărbat de 29 de ani din comuna Berchișești a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stîlp.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto și a patru pasageri din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penale la regimul rutier

La data de 21.02.2023, în jurul orelor 17.25, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din municipiul Fălticeni.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru o substanță interzisă, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.02.2023, în jurul orei 00:47, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche