Buletin de presă, 5 februarie 2023 - IPJ Suceava

Accidente rutiere pe fondul consumului de alcool la volan

La data de 04.02.2023, ora 15:36, în jurul orelor 15.30, o femeie de 32 ani, din com. Păltinoasa, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DC 27, în interiorul localităţii Păltinoasa, a intrat în coliziune cu autotursimul condus de către o tânără de 23 ani, din com. Drăgoieşti, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două pasagere.
Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ pentru tânăra de 23 ani și de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătoarea auto de 32 ani. Ambele conducătoare auto au fost conduse la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C.P. şi art. 336 alin. 1 din C.P., cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C.P. şi sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C.P..


La data de 04.02.2023, în jurul orelor 2250, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a condus auto pe D.C neclasificat (Lunca Sucevei) iar la intersecția cu Drumul Național 2 a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani.
În urma accidentului rutier, conducătorul auto de 35 ani si pasagerul din mașina acestuia, au suferit leziuni ușoare.
Conducătorul auto de 20 ani a fost testat cu aparatul etilotest și a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt conducător auto a fost testat cu aparatul etilotest rezltatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (2),(3),(4) și ,, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,, fapță prev. de art. 336 alin 1 din Cod penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 04.02.2023, în jurul orelor 08:00, o femeie se deplasa cu autoturismul pe DN29A, având direcția de deplasare dinspre loc. Poiana spre loc. Călugăreni, iar înainte de intrarea în localitatea Călugăreni, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ulterior a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în vegetația forestieră.
Aceasta a fost preluată de un echipaj medical și transportată la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență Suceava, suferind leziuni ușoare.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar ulterior, la spital, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, acesteia i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal.


La data de 04.02.2023, în jurul orelor 11.10, un bărbat de 54 de ani, din Mun. Rădăuți, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 2H din Orș. Milișăuți, având direcția de deplasare spre Municipiul Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 25 de ani din Mun. Rădăuți, ulterior ricoșând într-un al treilea autoturism condus de către un tânăr de 22 de ani.
În urma impactului, o pasageră dintr-n vehicul a suferit leziuni ușoare.
Toți conducătorii autoturismelor au fost testați cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul fiecăruia, apoi l-i s-a recoltat câte o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194, alin. 1, lit. ”b” din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche