VIDEO România lucrului bine făcut. O bucată din Autostrada A10, inaugurată anul trecut, s-a prăbușit complet, pe o porțiune de 20 de metri

Prima bandă a sensului de mers s-a surpat puternic, în urma unei alunecări de teren, în porțiunea cuprinsă între kilometrii 15+700 metri – 16+800. Parapetul metalic și gardul de protecție de pe marginea drumului au fost și ele deplasate în lateral.

Circulația rutieră a fost închisă începând de miercuri, 1 februarie, pe porțiunea de aproximativ 1,1 kilometri. Se estimează că lucrările de reparație vor dura aproximativ o lună. Ele vor fi efectuate pe cheltuiala constructorului, întrucât autostrada se află în garanție.

Centrul Infotrafic a amintit că traficul a fost deviat prin breteaua 3 de la nodul rutier Alba Iulia Nord și revenirea pe autostrada pe breteaua 4, la km. 16+800 de metri. Restricția este impusă pentru efectuarea lucrărilor de forare și colectarea apelor subterane din zonă.

Amintim că vineri, terasamentul Drumului Național 1 s-a surpat la Breaza, pe un segment de circa 60 de metri. Circulația a fost restricționată pe prima bandă de mers.

Mai nouă Mai veche