Buletin de presă, 7 februarie 2023 - IPJ Suceava

Șofer reținut de polițiști pentru trei infracțiuni la regimul rutier

La data de 06 februarie 2023, în jurul orei 1415, un echipaj de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 15 Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe DC 85E Dornișoara, din comuna Poiana Stampei, județul Suceava, acționând în baza planului de acțiune pe linie de consum de alcool și substanțe psihoactive, a oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr domiciliat în comuna Poiana Stampei, sat Dornișoara, județul Suceava.
În urma interogării bazelor de date, a rezultat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturismul condus de acesta, aparțin altui autovehicul.
Deoarece șoferul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, acesta fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
Având în vedere cele constatate a fost întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 335 alin. 1, art. 336 alin. 1 și art 334, alin 2 din Cod Penal, iar cercetările sunt efectuate de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei.
În urma administrării probatoriului, prin ordonanță , polițiștii au dispus reţinerea șoferului pe o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


Încă un șofer depistat sub influența substanțelor interzise

La data de 06.02.2023, în jurul orelor 15.45, patrula din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică a oprit pentru control pe str. Zorilor din mun. Suceava, autoturismul condus de către un tânăr de 21 ani din mun. Suceava, jud. Suceava.
Polițiștii au procedat la efectuarea unui control asupra autoturismului, ocazie cu care, sub banchetă a fost identificată o țigară ce conținea fragmente vegetale, susceptibile a fi interzise la deținere, motiv pentru care am procedat la ridicarea țigării respective și conducerea la sediul Poliției Municipiului Suceava a conducătorului auto.
La sediul poliției, șoferul a fost testat de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanțele THC-5 și AMP, ocazie cu care acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive consumate.
În cauza s-a întocmit un proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (2) din Codul penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 06.02.2023, ora 12:30, un bărbat din sat Leucușești, com. Preutești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul, din direcția Leucușești către Fălticeni, după o curbă la dreapta, a derapat și a intrat în coleziune cu un parapet de beton.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului și a unei pasagere de 53 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l în aerul expirat, iar la Spitalul Fălticeni i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped de art. 196 alin. 2 și 3 din C.P..


Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.02.2023, ora 23:27, patrula din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza com/sat Boroaia, jud. Suceava, pe DC 13, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Boroaia.
Din verificările efectuate și după interogarea bazelor de date și s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
S-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest la ora 23:30 a conducătorului auto, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. 1 Cod Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii P.P Boroaia.


La 06.02.2023, orele 22.15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe DC neclasificat din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava, care emana halenă alcoolică.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, lucru pe care acesta l-a refuzat în prezența medicului de gardă.
S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i-se dovadă fără drept de circulație din data de 06.02.2023.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul conducătorului auto de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, faptă prevăzută de art. 337, din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Horodnic de Sus.
Mai nouă Mai veche