Buletin de presă, 8 februarie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 07.02.2023, în jurul orelor 10.10, o femeie de 45 ani, din mun. Suceava, se deplasa cu autoturismul din direcția cartierului Ițcani al mun. Suceava către localitatea Mitocul Dragomirnei. Pe acest sector de drum, conducătoarea auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit suprafața carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un arbore.
În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui minor de 9 ani, pasager în autoturism. Ambele persoane au fost transporatate la UPU Suceava, unde în urma evaluării medicale, au fost diagnosticate cu leziuni ușoare care nu au necesitat internarea.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Acesteia i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 07.02.2023, ora 2100, patrula din cadrul Biroului Ordine Publică în timp ce efectua serviciul de patrulare în zona George Enescu, a oprit pentru control, pe strada Universităţii un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 25 de ani, care locuieşte fără forme legale în mun. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Suceava şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării aerului expirat, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-a prelevat 2 mostre de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal. Cercetările urmează a fi continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.
Mai nouă Mai veche