Primarul Vasile Andriciuc a fost reținut a doua oară în cinci zile și a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc (PNL), a fost reținut din nou în arest, marți, pentru 24 de ore, într-un dosar în care au mai fost reținuți fiul său Alin Andriciuc și afaceristul Petrică Nemțoi, iar miercuri la amiază a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre un dosar diferit de cel în care Vasile Andriciuc a fost reținut săptămâna trecută pentru 24 de ore. 

De acesată dată, primarul comunei Șcheia a fost reținut într-un dosar care vizează presupusa branșare ilegală a firmei fiului său la rețeua de energie electrică, dosar în care au fost făcute percheziții în vara anului trecut. Anchetatorii susțin că firma era branșamentă ilegal la un punct de alimentare al primăriei, iar în consecință consumul de energie electrică ar fi fost plătit de instituție. 

Miercuri la amiază, Vasile Andriciuc a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. 

Primarul comunei Șcheia se află sub control judiciar începând de sâmbătă, cu interdicție de a-și exercita funcția de primar, după ce vineri a fost reținut în arest pentru 24 de ore, într-un dosar de abuz în serviciu în care a fost acuzat că a plătit ilegal utilitățile pentru spațiile închiriate de o firmă la Baza Sportivă din satul Sf. Ilie și că a prelungit și redus ilegal chiria pentru un spațiu închiriat de un cabinet stomatologic la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcuraru” Șcheia.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche