FOTO Copaci rupți de vânt au blocat mai multe drumuri naționale din județul Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a anunțat, marți, că pe fondul vantului puternic care s-a manifestat în această noapte în zona de munte a judetului Suceava au fost semnalate pe numarul unic de urgenta 112 mai multe caderi de arbori pe carosabil.

La ora 22:43 s-a inregistrat primul apel pe 112, care anunta blocarea traficului in Pasul Palma, din cauza unui arbore cazut pe partea carosabila. La fata locului a intervenit un echipaj al Detasamentului de Pompieri Radauti, care a taiat si degajat copacul, eliberand traficul rutier (ora 23:40).

La ora 22:45, Dispeceratul pompierilor militari a fost anuntat despre tamponarea a doua autoturisme, eveniment asociat cu caderea unui arbore pe carosabil, pe raza comunei Cîrlibaba. Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit si a degajat arborele, iar misiunea la fata locului s-a finalizat la ora 0:00.

Tot la ora 22:45, pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au degajat un alt arbore cazut, care bloca partea carosabilă, pe raza localitatii Crucea. Misiunea s-a finalizat la ora 23:15.

Acelasi echipaj, a intervenit si la ora 1:41, cand mai multi copaci si crengi au cazut pe carosabil si pe liniile de electricitate, pe DN17B, intre localitatile Crucea si Holda. Pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au finalizat misiunea la fata locului la ora 3:16.

Echipaje ale SDN Campulung Moldovenesc si ale SVSU Cîrlibaba, au intervenit pentru indepartarea de pe carosabil (in loc. Cîrlibaba) a unui arbore cazut, in jurul orei 3:25. Traficul a fost eliberat la ora 5:00.

Ultima interventie, solicitata prin numarul unic de urgenta 112, s-a inregistrat la ora 3:51. Un echipaj al SVSU Vatra Moldovitei, impreuna cu lucratori de la Drumuri Judetene, a eliberat carosabilui blocat de un arbore, pe raza loc. Vatra Moldovitei. Misiunea echipajelor s-a finalizat la ora 4:40, cand traficul a fost redat circulatiei.
Mai nouă Mai veche