FOTO Pagube mari provocate de un incendiu, la Cacica. Șase echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și Gura Humorului, împreună cu lucrători ai SVSU Cacica, Cajvana și Pârteștii de Jos, au intervenit, duminică, 26 februarie 2023, cu șase autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Cacica. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 15:06.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la anexele gospodărești (depozit de furaje, adăpost de animale, bucătărie de vară) și la acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință, dar și la o construcție învecinată.

Au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale (corp comun) pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați. În incendiu au pierit șase oi și un porc.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (scurtcircuit).

Incendiul a fost lichidat la ora 19:29, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, construcția învecinată, un cal și două vaci.
Mai nouă Mai veche