Peste 400 de șoferi testați, în weekend, pe drumurile din Suceava. Au fost depistați indivizi beți sau sub influența substanțelor interzise

La sfârșitul săptămânii trecute, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

În urma acțiunilor desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, fiind asigurat cadrul de normalitate și legalitate a circulației rutiere.

În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 400 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan sau sub influența substanțelor interzise, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.


La data de 11.02.2023, în jurul orei 19:02, polițiștii echipajului rutier din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Griviței, de pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 29 de ani, din sat/com. Vama, jud. Suceava.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, manifestând un comportament agitat, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior acesta a fost condus la sediul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, unde a fost testat cu aparatul Drugtest, acesta fiind depistat pozitiv la substanțele psihoactive AMFETAMINĂ și METAMFETAMINĂ, ulterior fiind condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 2 din Codul Penal.


Tot la data de 11.02.2023, ora 16.17, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia , în timp ce se aflau în exercitarea atriuțiilor de serviciu, au depistat în localitatea Moara Nică, pe str. Universității, jud. Suceava, autoturismul condus de către un bărbat de 39 ani, cu domiciliul în sat. Moara Nică, com. Moara, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 Cod Penal.


La data de 11.02.2023, în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ulma, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe str. Ștefan cel Mare, de pe raza orașului Vicovu de Sus, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de către un bărbat de 49 ani, cu domiciliul în oraș Vicovu de Sus, str, Calea Cernăuți, posesor al permisului de conducere cu drept de conducere valabil.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sus-numitului cu aparatul etilometru rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, urmând ca în urma administrării probatoriului să fie înaintat cu soluție procedurală către unitatea de parchet.


La data de 11.02.2023, ora 14.20, patrula de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DC 12A Manolea, com. Forăşti, jud. Suceava autoturismul condus de către un bărbat din com. Forăşti, jud. Suceava.
Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,85 mg./l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ce va fi soluţionat procedural.


La data de 11.02.2023, în jurul orei 18:37, echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc – Compartimentul rutier a fost anunțat cu privire la faptul că pe Calea Bucovinei a avut loc un eniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
S-a stabilit, un bărbat din com. Sadova, jud. Suceava, a condus autoturismul pe str. Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc și a intrat în coliziune ușoară cu un autoturism care se deplasa în fața sa.
În urma testării cu aparatul alcooltest a șoferului din com. Sadova a rezultat o concentrație alcoolică de 1.37 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


La la data de 12.02.2023, ora 11.20, patrula de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155 A, în com. Râşca, jud. Suceava autoturismul condus de către un bărbat din Com. Râşca.
Având în vedere faptul că, conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,55 mg./l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate monstre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ce va fi soluţionat procedural de către lucrătorii din cadrul PP Râşca.


La data de 12.02.2023, ora 18:10, patrula cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor au oprit pentru control în com. Râșca, sat Dumbrăveni, str. Runcului, jud. Suceava autoturismul marca Renault condus de către un localnic.
Cu ocazia controlului documentelor s-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea SPR 1 Vadu Moldovei și a rezultat o valoare de 1,25 mg./l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la sediul Spitalului Mun. Fălticeni, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii P.P Râșca.


La data de 12.02.2023, ora 0950, patrula din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 209D, sat şi comuna Dărmăneşti, a oprit pentru control, autoturismul condus de către un bărbat domiciliat sat/com. Calafindeşti, judeţul Suceava.
Procedându-se la testarea șoferului cu aparatul etilometru a rezultat o concentrație de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul testării conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-a prelevat 2 mostre de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal. Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.
Mai nouă Mai veche