Tâlhărie la Vatra Dornei. Femeie acostată de un individ care a deposedat-o de cumpărături și poșetă

Luni, 20 februarie 2023, autoritățile au fost sesizate despre faptul că o femeie din municipiul Vatra Dornei a fost victima unei tâlhării. În urma activităților investigativ-operative întreprinse de lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, în cursul de marți a fost identificat autorului infracțiunii reclamate, în persoana lui Petrică Samuiel David, din municipiul Vatra Dornei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că individul a urmărit persoana vătămată circa 150 de metri pe traseul spre locuinta acesteia. În momentul în care persoana vătămată a ajuns în fața imobilului unde domiciliază, agresorul si-a tras gluga de la haină pe cap, pentru a nu fi recunoscut, si a acostat-o pe persoana vătămată, căreia i-a smuls din mână punga de cumpărături și poseta cu bunurile personale, apoi a fugit cu bunurile sustrase printre blocuri.

Întrucât la scurt timp după săvârșirea infracțiunii autorul a observat o patrulă de poliție care circula în apropierea locuinței sale, acesta s-a deplasat la imobilul unde domiciliază persoana vătămată și a abandonat bunurile sustrase, într-un loc întunecos situat în apropierea ușii de acces a imobilului.

Cu ocazia audierii, suspectul a recunoscut comiterea faptei. Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. În urma consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lăngă Judecătoria Vatra Dornei, s-a stabilit ca individul să fie prezentat Judecătoriei Vatra Dornei cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.
Mai nouă Mai veche