Accident de muncă la HS Timber Rădăuți. Un agajat și-a prins mâna în mașina de rindeluit

Luni, 6 martie 2023, la ora 16.00, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției municipiului Rădăuți au fost sesizați despre faptul că la unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava se află un pacient care a suferit leziuni ca urmare a unui accident de muncă petrecut la HS Timber Productions Rădăuți.

În urma cercetărilor, s-a constatat că bărbatul este angajat din anul 2019, pe funcția de operator mașini de rindeluit, iar în jurul orei 13.40 se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și urmărea funcționarea mașinii de rindeluit, iar la un moment dat șeful de tură i-a cerut să oprească mașina de rindeliut, lucru pe care l-a și făcut. Crezând că mașina s-a oprit, bărbatul a vrut să mute o scândură, moment în care și-a prins mâna dreaptă în aparat întrucât din inerție pânza mașinii încă se învârtea.

Șeful de tură a anunțat responsabilul SSM despre cele întâmplate, iar cel din urmă a transportat victima la Spitalul Municipal Rădăuți, după care a fost transferată la Spitalul Județean Suceava cu diagnosticul „plagă tăiată mâna dreaptă.”

Responsabilul SSM a declarat faptul că a sesizat verbal ITM Suceava despre producerea evenimentului, urmând să sesizeze și în scris cele petrecute.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche