Transporturi de lemn fără documente depistate la Bilca și Sucevița

Luni, 6 martie 2023, la ora 12.05, echipajul de poliție din cadrul Postului de Poliție Sucevița a oprit în trafic pe strada Pârâul Boului de pe raza comunei Sucevița autoutilitara Mercedes Benz care transporta material lemnos.
La volan a fost identificat Ioan T., din comuna Moldovița, sat Rașca, județul Suceava, șofer al firmei Napar Cris SRL, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, iar pentru cantitatea de material lemnoase a precizat că nu deține aviz de însoțire, aspect confirmat și în urma verificărilor efectuate în aplicația „Sumal Control”.
Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase. Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 6,46 metri cubi lemn de foc rășinoase.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional, iar cantitatea de 6,46 metri cubi lemn de foc rășinoase, în valoare de 788 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Tot luni, la ora 14.50, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gălănești, pe raza comunei Bilca au depistat autoutilitara Mitsubishi care circula pe DJ 178C, pe direcția Vicovu de Sus - Frătăuții Noi, condusă de Adrian S., din couna Burla, care transporta material lemnos, fără aviz de însoțire.
Mijlocul de transport a fost însoțit de către echipajul de poliție la depozitul APL aparținând Ocolului Silvic Putna unde, cu spijinul persoanalului silvic, s-a procedat la invenatarierea materialului lemnos transportat ilegal, rezultând o cantitate totală de 3,56 metri cubi lemn foc molid, în valoare totală de 562,10 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche