Amenzi de 40.000 de lei și 200 de metri cubi de lemn confiscat de la o firmă din Mălini care în februarie a fost lăsată și fără un camion cu care transporta lemn fără acte

În perioada 22-24 februarie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Vadu Moldovei au interceptat în trafic un transport de materiale lemnoase efectuat de către un operator economic în baza unui aviz de însoțire, având ca proveniență punctul de lucru situat în localitatea Mălini. După efectuarea verificărilor preliminare efectuate împreună cu delegații Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat că, în realitate, materialele lemnoase au fost încărcate din altă locație, respectiv din fondul forestier de pe raza Ocolului silvic Râșca, acolo unde operatorul economic era autorizat pentru activitatea de exploatare forestieră.

La data respectivă s-a dispus măsura confiscării materialelor lemnoase în cauză cu un volum de 23 metri cubi buștean rășinoase și o valoare de 4.327 lei nsamblul rutier, iar mijlocul de transport folosit la transportul materialelor lemnoase fără proveniență legală, în valoare de 40.000 de euro, format din cap tractor și semiremorcă, a fost indisponibilizat, sigilat și luat în custodia Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Delegații Gărzii Forestiere Suceava și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au continuat verificărilor în vederea stabilirii trasabilității materialelor lemnoase comercializare de către operatorul economic în cauză, atât la punctul de lucru al operatorului economic din localitatea Mălini, cât și în parchetele de exploatare de pe raza Ocolului Silvic Râșca, identificându-se alte două transporturi efectuate după aceeași metodă. 

Astfel, s-a stabilit că pentru un volum total de 198 metri cubi buștean rășinoase, cu o valoare de 37.688 de lei, nu există documente justificative care să ateste proveniența legală. În acest sens echipa de control a aplicat operatorului economic patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.
Mai nouă Mai veche