Biciclist accidentat în sensul giratoriu de un tânăr șofer care nu i-a acordat prioritate, la Rădăuți

La data de 2 martie 2023, în jurul orelor 09:57, Adrian R., de 20 de ani, din municipiul Rădăuți, județul Suceava, conducea autoutilitara Iveco pe strada 22 Decembrie din localitate, din direcția străzii Calea Bucovinei, iar când a ajuns în intersecția în sens giratoriu cu strada Bogdan Vodă, tânărul a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere biciclistului Ilie H., care se deplasa regulamentar în intersecție, din partea stângă, și pe care l-a acroșat.

În urma evenimentului, au rezultat avarii minore la autoutilitară precum și vătămarea corporală biciclistulu. Acesta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Rădăuți.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține conducătorului auto, care a pătruns în intersecția în sens giratoriu fără a acorda prioritate de trecere biciclistului care circula regulamentar în intersecție, din partea stângă.

A fost întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche