Buletin de presă, 2 martie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 11.812 lei confiscat de polițiști

La data de 01.03.2023, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol, au efectuat un control la o societate comercială de pe raza comunei Ulma, in vederea verificării legalității prin care a fost expediat material lemnos aferent unor avize de însoțire electronice .
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în periaoda 20-27.02.2023 societatea comercială în cauză a expediat cantitatea totală de 63,50 mc lemn rotund de esență molid fără provenientă legală, din depozitul temporar de material lemnos aferent actului de punere in valoare mai sus mentionat.
În cauză societatea comercială a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 11.812 lei a fost confiscat.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de către polițiști

La 01.03.2023, orele 15:43, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Gura Humorului față de un bărbat de 30 ani din comuna Berchișești, condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.
Bărbatul de 30 de ani a fost identificat de către polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 01.03.2023, în jurul orei 07:45, în timp ce conducea autovehiculul pe DJ 208B în localitatea Dumbrăveni, un tânăr de 18 ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un podeț de beton.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto și a patru pasageri din autoturism, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 01.03.2023, ora 13:40, în timp ce conducea autoturismul pe strada Agronomului din localitatea Bosanci, la intersecția cu strada Alexandru cel Bun, un bărbat de 44 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 32 de ani.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 01.03.2023, ora 13:45, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 178 D, din direcția comuna Arbore spre orașul Cajvana, un bărbat de 60 de ani a intrat în coliziune cu autoutilitrara condusă în fața sa de un bărbat de 44 de ani.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 44 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.03.2023, în jurul orelor 22:05, în timp ce conducea autoturismul pe bld. Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava, un localnic de 58 de ani a surprins și accidentat un bărbat de 48 de ani, care traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,95 mg/l alcool în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 01.03.2023, orele 14.03 o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Grănicești, autoturismul condus de un bărbat de 61 de ani din orașul Cajvana.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 61 de ani nu posedă permis de conducere, iar pentru autoturismul condus, acesta nu deține poliță de răspunedere civilă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, luându-se și măsura complementară de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 02.03.2023, orele 01:00, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din orașul Cajvana.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani are permisul de conducere reținut pentru abateri la regimul rutier.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche