Buletin de presă, 24 martie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 30.806 de lei confiscat de polițiști

La data de 23.03.2023, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea de material lemnos la o societate comercială din comuna Mălini, ocazie cu care s-a constatat faptul că in depozitul societății este cantitatea de 29,43 mc cherestrea de esență răsinoase și 9,40 mc lemn rotund de esență răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.
De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avize de însotire electronice raportate in aplicația SUMAL 2.0.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului societății, aplicându-se 3 sancţiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, , iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 14,17 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare de 3.584 lei si 29,43 mc cherestea de esență răsinoase in valoare de 27.222 lei .


Sancțiuni contravenționale în valoare de 10.150 de lei aplicate de polițiști

În data de 23.03.2023, între orele 11.00-15.00, Poliția Municipiului Rădăuți a organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, asigurarea protecției unităților de învățământ, prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente școlilor precum și a absenteismului școlar, ocazie cu care au fost controlați 8 agenți economici și aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.150 de lei.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de către polițiști

La data de 23.03.2023, ora 14:00 Secția 5 Poliție Rurală Dărmăneşti a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Rădăuţi față de un bărbat condamnat la o pedeapsă de un an închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.
Bărbatul a fost identificat de polițiști la domiciliul său din comuna Dărmăneşti, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 23.03.2023, ora 18:30, în timp ce conducea mopedul pe raza comunei Vadu Moldovei, un bărbat a căzut pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea bărbatului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul vehiculului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că mopedul nu este înmatriculat, iar conducătorul vehiculului nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat”, ,, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 23.03.2023, în jurul orelor 17.28, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată despre faptul că pe raza localității a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoutilitara pe DN17, în afara localității Capu Codrului, un bărbat de 29 de ani a intrat în coliziune față spate cu autoutilitara condusă regulamentar în fața sa de un bărbat de 28 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 29 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 24.03.2023, orele 05.00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani din localitatea Plopeni.
Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice ”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche