Buletin de presă, 4 martie 2023 - IPJ Suceava

Șoferul din Vicovu de Sus care a fugit de polițiști conducând sub influența alcoolului a ajuns în Arestul IPJ Suceava

La data de 25.02.2023, în jurul orei 20:55, în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră, o patrulă din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe strada Victoriei, pe raza localității Bivolăria, aparținând orașului Vicovu de Sus, a procedat la supravegherea unui autoturism, ce era staționat pe strada Obcinii, în fața unui local.
La un moment dat șoferul s-a urcat la volan, iar autoturismul s-a pus în mișcare, deplasându-se pe strada Obcinii, efectuând manevră de viraj stânga pe strada Constantin Brâncoveanu, demarând în trombă. S-a procedat la urmărirea autoturismului, care la intersecția cu strada Constantin Brâncoveanu, a virat dreapta pe strada Speranței, continuându-și deplasarea traversând trecerea la nivel cu calea ferată, virând stânga pe strada Ștefan cel Mare.
Poliție au activat semnalele acustice și luminase, folosind totodată sistemul de portavoce, cu somația ”POLIȚIA! TRAGE PE DREAPTA!”, autoturismul continuându-și deplasarea cu viteză mărită.
În continuare autoturismul și-a continuat deplasarea, fiind folosită din nou somația ”POLIȚIA!TRAGE PE DREAPTA!”, conducătorul auto virând dreapta în continuarea străzii Ștefan cel Mare.
A fost folosită somația ”POLIȚIA! VOM FOLOSI ARMAMENTUL DIN DOTARE! STAI CĂ TRAG!” , conducătorul auto continuându-și însă deplasarea până în dreptul unui imobil, unde a oprit autoturismul într-un garaj deschis.
S-a procedat la extragerea conducătorului auto din habitaclul autoturismului, imobilizarea și încătușarea lui.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 ani, domiciliat în orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, aceasta aflându-se singur în autoturism.
Întrucât conducătorul auto emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,15 g/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.

În urma completării materialului probator și desfășurării activităților de cercetare penală de către polițiștii din cadrul poliției oraș Vicovu de Sus și având în vedere rezultatul buletinului de analiză toxicologică al alcoolemiei a Serviciului Județean de Medicină Legală Suceava din care rezultă faptul că șoferul de 42 ani a avut la prima probă, ora recoltării 22:02, valoarea de 2,46 g/l alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă ora recoltării 23:02, valoarea de 2,27 g/l alcool pur în sânge, s-a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.
Bărbatul de 42 de ani a fost încătușat și reținut, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
În cauză se continuă cercetările cu privire la infracţiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal de către polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus.


Alte trei transporturi ilegale de material lemnos confiscate de polițiști

Zilnic continuă activitățile de verificare și control în trafic privind transporturile ilegale de material lemnos fiind aplicate sancțiuni contravenționale și confiscate catitățile de lemn transportate cu încălcarea legislației.
 

La data de 03.03.2023, orele 14.20, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini acționa pe linie silvică conform Planului de Acțiune propriu, pe raza DJ 209 A Mălini din sat Mălini, com. Mălini, jud. Suceava, a oprit spre control o autoutilitară condusă de către un bărbat din com. Slatina, jud. Suceava, care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.
Ulterior, în jurul orei 14.30, în timp ce se se proceda la conducerea autoutilitarei identificate către Ocolul Silvic Mălini, pe strada Dispensarului din sat/com. Mălini, polițiștii s-au intersectat cu o altă autoutilitară ce transporta material lemnos.
S-a procedat și la oprirea acestei autoutilitare, constatându-se că la volanul acesteia se afla un bărbat din sat Pâraie, com. Mălini, str. Bisericii Pâraie, jud. Suceava și care nu avea documente de proveniență asupra materialului lemnos, fapt pentru care și această autoutilitară a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.
Totodată, s-a procedat la verificarea transporturilor de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitarele în cauză.
În urma inventarierii cantității de material lemnos din cele două autoutilitare a rezultat cantitatea de 4,94 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 2.490 lei.
Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional fiecare, conform Legea 171/2010.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


Tot la data de 03.03.2023, în jurul orelor 08.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat și oprit regulamentar pentru control, o autoutilitară care se deplasa pe DN 17 A pe raza com. Marginea, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din com. Marginea, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a constatat că acesta transportă materiale lemnoase, însă fără a deține documente specifice de transport.
Procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu a fost generat aviz de însoțire pentru mijlocul de transport.
În continuare, autoutilitara fost condusă către depozitul de pe raza com. Marginea, jud. Suceava, ocazie cu care în urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici din cadrul Ocolul Silvic Marginea, a rezultat cantitatea de 1.05 mc lemn de foc molid.
Având în vedere aceste aspecte, s-a dispus confiscarea cantității de 1,05 mc lemn de foc molid și s-a procedat la predarea în custodie către lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea.
Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (2), lit. a) pct. 1 din Legea nr. 171/2010.


Dosar penal la regimul rutier pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 03.03.2023, orele 18:25, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, aflându-se în acțiune pe D.N. 17 A, pe raza comunei Marginea, județul Suceava, au oprit în trafic un autoturism existând suspiciunea despre conducătorul auto că a consumat băuturi alcoolice.
La volan a fost legitimat conducătorul auto în vârstă de 58 ani, domiciliat în orașul Vicovu de Sus, județul Suceava
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu etilometrul, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aer expirat.
Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la CPU Rădăuți, unde i s-au recoltat 2 mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 03.03.2023, în jurul orelor 16.15, o femeie se deplasa cu autoturismul pe strada Ștefan cel Mare, localitatea Văratec, orașul Salcea, din direcția localității Văratec către localitatea Verești și a acroșat ușor o altă femeie care s-a angajat neregulamentar prin loc nepermis, în calitate de pieton, în traversarea străzii, respectiv prin fața unui microbuz.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Acesteia i-au fost prelevate o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche