Bărbat din Dornești la volan deși are permisul suspendat. I s-a întocmit dosar penal

La data de 2 martie 2023, ora 13.00 polițiștii din cadrul Postului de Poliție Grănicești au oprit pe DJ 178B, în Grănicești, în zona numită „Gâtlan”, autoturismul Volkswagen Touran care circula în direcția Grănicești - Țibeni.

La volan a fost identificat Gheorghe M., în vârstă de 65 ani, din Dornești, iar pe scaunul din dreapta față se afla nepotul său. Conducătorul auto a prezentat cartea de identitate și documentele autoturismului, proprietate personală, iar cu privire la permisul de conducere a declarat că nu îl deține deoarece execitarea dreptului de a conduce autoturismul pe drumurile publice este suspendată.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bărbatul, împreună cu nepotul său Matei Petru, s-a deplasat la groapa de gunoi a comunei Grănicești pentru a colecta fier vechi, iar la plecare, deși exercitarea dreptului de conducere este suspendată, a condus autoturismul pe DJ 178B circa 150-200 metri, loc în care a fost depistat de către organele de poliție.

Procedându-se la verificarea celui în cauză în baza de date a Poliției Române, s-a constatat că figurează în evidențe cu permis de conducere auto, dar cu „restricții – suspendat”, întrucât în perioada 4 iulie – 1 septembrie 2022, timp de 60 zile a avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, iar la data de 4 iulie 2022 a fost depistat în timp ce a condus autoturismul în perioada de suspendare. Acest dosar penal se află în lucru la Poliția municipiului Rădăuți.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, marca Drager, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche