Scandal la un parastas din Liteni - Moara. Și-a amenințat soția și a fost încătușat de polițiști în fața rudelor

Duminică, 5 martie 2023, la ora 17:59, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin 112 de către o femeie de 58 ani cu privire la faptul că soțul său Vasile B., de 63 de ani, a amenințat-o cu acte de violență la domiciliu.

Cei doi soți locuiesc în satul Liteni, comuna Moara, județul Suceava, iar dumnică au organizat un parastas, venind în vizită mai multe rude. În jurul orei 17.45, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal la domiciliu, iar de față cu rudele a amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, provocându-i o stare de temere. Totodată, femeia a precizat că aceeași faptă de amenințare cu acte de violență s-a întâmplat și în jurul orei 12.30, însă de față nu a fost nicio persoană.

Bărbatul a avut un comportament recalcitrant în fața organelor de poliție, agresiv verbal, motiv pentru care a fost încătușat în curtea sa, apoi transportat la UPU Suceava în vederea internării la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni.

S-a completat formularul de evaluare a riscului rezultând că nu există risc iminent în cauză, motiv pentru care nu s-a impus emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Persoana vătămată a depus plângere penală pentru infracțiunea de amenințare, iar acesteia i s-a înmânat o cerere pentru a se adresa Judecătoriei Suceava în vederea obținerii unui ordin de protecție.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de amenințare.
Mai nouă Mai veche