Concursul Național de Procese Simulate, ramura Dreptului Proprietății Intelectuale, a avut loc la Suceava

Sub egida Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Organizația ELSA Suceava (The European Law Students' Association Suceava), prin intermediul departamentului Activități academice, a organizat, în intervalul 24-25 martie 2023, cea de-a III-a ediție a Concursului Național de Procese Simulate (National Moot Court Competition - NMCC), pe ramura Dreptului Proprietății Intelectuale.

Evenimentul a fost organizat în două etape. Prima etapă, cea scrisă, a avut loc în perioada 2 - 9 martie 2023 și a constat în elaborarea unor memorii pe baza unei teme, o speță pentru care s-a dorit dezvoltarea de soluții. Memoriile au fost evaluate de către un juriu specializat, pe baza unor criterii prestabilite. La finalul procesului de evaluare, au fost selectate patru echipe pentru a participa la cea de-a doua etapă a concursului, cea orală, care s-a desfășurat între 24 – 25 martie, în două runde - una de calificare și runda finală. Fiecare dintre cele patru echipe selectate a fost formată din doi studenți, care, pe parcursul competiției, au jucat rolul unui avocat. Astfel, ei au descoperit cum este să susții o cauză în fața unui complet de judecată, ai cărui membri au fost specialiști în domeniul juridic și al temei abordate: Florian Gheorghe, colaborator al FDSA, avocat asis. colab. drd Raluca Onufreiciuc, avocat conf. univ. dr. Răzvan Viorescu și ing. Ionuț Croitoru. Atât jurații, cât și organizatorii evenimentului au fost impresionați de ingeniozitatea de care au dat dovadă toate echipele și de procesele spectaculoase care au avut loc în etapa orală.

Organizatorii, reprezentați prin Zavațchi Mihaela, vicepreședinte Activități academice, și Scutariu Bianca-Ioana, director pentru concursuri, alături de membrii departamentului Activități academice și membrii Biroului local, țin să mulțumească, pe această cale, conducerii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, conducerii Facultății de Drept și Științe Administrative, membrilor juriului, echipelor concurente - Panțiru Cătălin, Iuliana Simion/ Iliesi Cosmina Gabriela, Maxim Elisa-Valentina/ Kelemen Cristina, Ianculescu Bogdan/ Soltan Vlad, Țuțuianu George - și sponsorilor (mulțumiri speciale lui Florian Gheorghe, colaborator al FDSA).

Obiectivul acestui concurs de procese simulate a fost accentuarea importanței promovării și protejării proprietății intelectuale, prin consolidarea cunoștințelor tuturor studenților de la Drept. În plus, participanții au avut ocazia de a-și exersa calitățile oratorice și de a acumula noi cunoștințe juridice, specifice litigiilor privind proprietatea intelectuală.
Mai nouă Mai veche