Conferința „Diagnoza și soluționarea problemelor sociale. Modele de bune practici”, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale la USV

Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, Departamnentul de Științe Umane și Social-Politice din cadrul Facultatății de Istorie și Geografie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează, în data de 24 martie 2023, ora 12.00, în Aula Corp E, conferința intitulată „Diagnoza și soluționarea problemelor sociale. Modele de bune practici”.

În acest an, tematica generală a Zilei Modiale a Asistenței Sociale este „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”; ca urmare, conferința „Diagnoza și soluționarea problemelor sociale. Modele de bune practici” urmărește evidențierea importanței procesului de diagnoză și de intervenție socială la nivelul problemelor din cadrul comunităților defavorizate, aducând, ca elemente de noutate, modele de bune practici din partea unor instituții de specialitate în domeniul asistenței sociale. Scopul diagnozei nu este unul singular, ci unul de analiză-concluzie. Accentul cade atât pe identificarea, cât şi pe înţelegerea realităţii problemelor sociale. Soluționarea acestora se realizează prin acțiuni specifice, pornind de la rezultatele procesului de diagnoză socială.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Colegiul Național al Asistenților Sociali, Filiala Suceava, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Eliberare, Filiala Suceava, Fundația FARA, Filiala Suceava. Prin experiența acumulată în activitatea de diagnoză și soluționare a problemelor sociale, partenerii vor evidenția o serie de proiecte sociale, cazuri specifice și modele de bune practici, care sunt importante pentru dezvoltatea profesională a studenților de la programul de studiu Asistență socială, dar și a altor studenți interesați de tematica dezbătută.

USV
Mai nouă Mai veche