Buletin de presă, 19 martie 2023 - IPJ Suceava

Motoscuter indisponibilizat de polițiști într-un dosar penal în care un minor este bănuit de săvârșirea a trei infracțiuni

La data de 18.03.2023, orele 18.15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui motoscuter ce nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare și care se deplasa pe un drum comunal de pe raza comunei Marginea, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui minor în vârstă de 15 ani, domiciliat în com. Marginea, acesta oprind motoscuterul pe partea dreaptă a carosabilului.
Minorul a precizat verbal faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto și din cunoștințele sale mopedul nu este înregistrat sau înmatriculat, iar motoscuterul aparține familiei și l-a luat din curtea imobilului fără știința și acordul părinților săi.
Având în vedere acestea, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date constatându-se faptul că, mopedul are o capacitate cilindrică de 101 cm3 și este radiat din circulație.
A fost contactată mama minorului, care s-a deplasat la sediul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea alături de fiul său, în vederea stabilirii situației de fapt. Astfel, s-a stabilit că minorul a condus mopedul fără să fie înmatriculat, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și l-a sustras fără știința membrilor familiei.
În continuare au fost efectuate verificări în bazele de date constatându-se faptul că minorul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea a dispus prin ordonanță ridicarea mopedului, întrucât acesta reprezintă probă în dosarul penal.
În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul penal, „conducere a unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 1 din Codul penal, „furt în scop de folosință”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228, alin. 1, raportat la 230, alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 38, alin. 1 și a art. 113, alin. 2 din Codul penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea.


Dosare penale pentru consum de alcool la volan

La data de 18:03.2023, în jurul orei 16:10, membrii echipajului de poliţie rutieră din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, în timp ce acţionau pe D.N.E. 17, în localitatea Păltinoasa, jud. Suceava, fiind angrenați într-o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, au observat un autoturism, care circula având direcţia de deplasare Păltinoasa către Gura Humorului efectuând o depășire neregulamentară pe un sector de drum cu depășirea interzisă.
S-a procedat la oprirea autoturismului, la volanul autoturismului fiind identificat un bărbat de 55 de ani, din loc. Păltinoasa, jud. Suceava.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” faptă prev. și ped. de art.336 alin.1 din Codul Penal.


La data de 17.03.2023, ora 19.07, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca care acționau în baza planului de acțiune pe linia combaterii consumului de băuturi alcoolice, au oprit în trafic pe drum comunal neclasificat, în comuna Poieni-Solca, autoturismul condus de către un bărbat de 65 ani, din com. Cacica, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcootest, rezultând o alcolemie de 0,64 mg/l.
Din acest motiv, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” faptă prev. și ped. de art.336 alin.1 din Codul Penal, dosar penal care urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii postului de poliție Poieni-Solca.


La data de 17.03.2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Liteni, în jurul orei 1850, în timp ce se aflau pe DJ208 C, din orașul Liteni, sat Roşcani, jud. Suceava, au oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 62 ani domiciliat în oraș Roznov, jud. Neamț.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest din dotarea Poliţiei Oraşului Liteni, iar rezultatul a fost de 0,72 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere valoarea rezultatului testării conducătorul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche