Femeia din Șaru Dornei care și-a înjunghiat mortal soțul într-o criză de gelozie, condamnată la zece ani de închisoare

O femeie din localitatea Plaiu Șarului, comuna Șaru Dornei, care în toamna anului trecut și-a ucis soțul cu o lovitură de cuțit, pe fondul unei crize de gelozie, a fost condamnată la zece ani de închisoare cu executare. 

Marți, 13 septembrie 2022, la ora 07.33, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 de un localnic  din Plaiu Șarului, comuna Șaru Dornei, despre faptul că a găsit un om mort. La fața locului s-a deplasat patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Vatra Dornei, împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei. Din primele verificări efectuate a rezultat că în dimineața zilei de marți, apelantul s-a deplasat la locuința vecinului său Mihai Amănioaie, de 40 de ani, ocazie cu care în curtea locuinței sale l-a găsit pe acesta, fiind căzut. Echipajul ambulanței sosit la fața locului a constatat decesul persoanei în cauză.

Lucrătorii de poliție au constatat în urma examinării cadavrului că acesta prezenta o plagă înțepată. Victima locuia împreună cu soția sa Angelica Amănioaie, iar locuința a fost găsită încuiată, având un lacăt amplasat pe sistemul de închidere.

Din cercetări a rezultat faptul că soţii Amănioae Mihai şi Angelica era căsătoriţi şi locuiau împreună în casa soţiei din localitatea satul Plaiu Șarului. Îşi procurau mijloacele necesare traiului lucrând ca zilieri la diferite persoane. Ambii erau cunoscuţi ca fiind consumatori înrăiți de băuturi aloolice.

În urma cercetărilor investigativ-operative și de cercetare penală, s-a stabilit că pe fondul geloziei între cei doi soți s-a iscat un conflict spontan, ocazie cu care aceștia s-au lovit reciproc, iar la un moment dat femeia a pus mâna pe un cuțit cu care a lovit la întâmplare în soțul ei, în cameră fiind întuneric, locuința nefiind racordată la rețeaua electrică. Ulterior a părăsit locuința și s-a deplasat spre centrul comunei.

După ce a fost depistată la locuinţa unui cunoştinţe, femeia a recunoscut comiterea faptei.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru violență în familie raportată la infracțiunea de omor, iar pe fond magistrații Tribunalului Suceava au decis să o condamne la pedeapsa de zece ani de închisoare cu executare. 

Femeia care are dreptul la apel se află încarcerată într-un penitenciar din Bacău. 
Mai nouă Mai veche