Patru tineri arestați preventiv în dosarul de trafic de droguri și sex cu minori de la Siret

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a emis mandate de arestare preventivă, la solicitarea DIICOT, pentru patru inculpați cercetați în dosarul de trafic de droguri și acte sexuale cu minori de la Siret.

Cei patru inculpați arestați preventiv pentru 30 de zile sunt: 
  • Ciorteanu Sebastian, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de „trafic de droguri de risc și de mare risc”, „punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri în formă continuată” și „act sexual cu un minor în formă continuată” (cinci acte materiale consumate în perioada 19.04.2022 - 17.06.2022) 
  • Burduja Fernando-Răzvan, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de „trafic de droguri de risc și de mare risc” 
  • Petrașuc Răzvan-Marian, cercetat pentru comiterea infracțiunii de „trafic de droguri de risc și de mare risc”
  • Boinicu George, cercetat pentru comiterea infracțiunii de „trafic de droguri de mare risc”.
Amintim că joi, 23 martie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în orașul Siret, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și act sexual cu un minor.

În cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2022, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, cocaină, amfetamină și ecstasy consumatorilor din județul Suceava.

Astfel, în acest context, în urma controlului efectuat în trafic, în luna iunie a anului 2022, într-un autoturism, care circula în municipiul Suceava, au fost descoperite 214 grame de cannabis și aproximativ 13 grame de cocaină.

De asemenea, în perioada aprilie - iunie 2022, o persoană vătămată minoră ar fi fost determinată să întrețină, în mod repetat, relații sexuale, prin punerea la dispoziție de substanțe stupefiante, psihotrope sau psihoactive, de care aceasta ar fi fost dependentă.

Opt persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul DIICOT Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. 

Mai nouă Mai veche