Și-a lăsat iubita fără permis să-i conducă Mercedesul, dar polițiștii i-au prins și le-au făcut câte un dosar penal

La data de 5 martie 2023, la ora 21:12, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, pe raza localității Horodnic de Sus a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului Mercedes Benz care se deplasa pe DC 45, având direcția de deplasare spre Barc, comuna Horodnic de Sus, județul Suceava.

La volan a fost identificată Mariana R., de 19 ani, din Horodnic de Sus.

Conducătoarea auto a declarat că nu posedă permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat pentru a-l conduce de către prietenul ei Vasile G., de 21 de ani, care era pasager pe scaunul dreapta față din autoturism.

Tânărul a prezentat documentele autoturismului, acesta declarând că la solicitarea prietenei sale i-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, pentru a se învăța.

În urma verificărilor efecuate în bazele de date, a rezultat faptul că tânăra nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

S-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare negativă.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche