Vasile Rîmbu s-a înscris în PSD și vrea să candideze la Primăria Suceava

Fost manager al Spitalului Județean Suceava și fost comisar șef al Gărzii Financiare Suceava, Vasile Rîmbu este începând de marți, 14 martie, membru al Partidului Social Democrat, cu scopul previzibil de a candida pentru funcția de primar al municipiului Suceava.

Vasile Rîmbu este prieten la catarmă cu Gheorghe Flutur, cel care l-a numit în funcția de manager al Spitalului Județean Suceava și l-a susținut în toate scandalurile publice în care a fost implicat. Asta până în primăvara anului 2020, atunci Vasile Rîmbu a rămas fără funcție pe fondul managementului defectuos de la începutul crizei generate de coronavirus.

În spațiul public au apărut atunci numeroase mărturii și anchete jurnalistice cu privire la chestiuni îndoielnice privind contracte de zeci de milioane de euro derulate de spital, dar și cu privire la angajările făcute în unitatea medicală.

Vasile Rîmbu ar fi intenționat să candideze și în 2020, atunci când a demarat o campanie agresivă de promovare în presa locală și și-a comandat sondaje în care apărea în primul loc în opțiunile de vot. Surse din mediul politic susțin că acesta ar fi purtat negocieri cu PNL, PSD și USR, dar pandemia, demiterea și dosarele penale deschise în acea perioadă i-au stricat planurile.
Mai nouă Mai veche