VIDEO S-a filmat cu 202 km/h și a pus imaginile pe TikTok. Polițiștii l-au identificat și l-au lăsat fără permis

Teribilismul și tendința de a epata prin gesturi neconforme și atitudine de sfidare a legii pot genera tragedii rutiere. Din păcate, în marea majoritate a acestor incidente sunt implicați tineri care nu doar manifestă dispreț față de lege dar pun în pericol propria viață și a altor persoane.

În ultima perioadă se remarcă tot mai multe tendințe de a posta în spațiul public, pe rețele de socializare sau alte suporturi media imagini care surprind manevre și situații riscante. Scopul este captarea atenției grupului de prieteni sau a altor persoane, obținerea unei false notorietăți prin promovarea unui comportament de negare sau desconsiderare a legii și autorității, sau pur și simplu....distracția.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră dar și pentru statuarea normelor și valorilor sociale reale, polițiștii suceveni au intensificat activitățile de verificare în situații privind postări în mediul on-line transmise în mass-media sau prin autosesizări.

Doar într-o săptămână polițiștii suceveni au dispus măsuri sancționatorii față de patru șoferi teribiliști care au condus agresiv sau au rulat cu peste 200 km/h punând în pericol siguranța rutieră.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5000 lei și au fost suspendate persmisele de conducere pentru o perioadă totală de 240 zile.
 

Un tânăr din Marginea s-a filmat cu 202 km/h 

Un caz deosebit prin riscurile asociate comportamentului iresponsabil al șoferului, prin punerea în pericol a unor minori pasageri a fost sancționat de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți.
În cursul zilei de 10 martie 2023, după vizionarea unei filmări postată pe o rețea de socializare și efectuarea de verificări, polițiștii au dispus sancționarea unui tânăr de 19 ani din comuna Marginea cu amendă în valoare de 2900 lei și suspendarea permisului de conducere pentru patru luni.
S-a stabilit că în ziua precedentă, respectiv în data de 09.03.2023, în jurul orei 14:30, tânărul a preluat 2 minori ca pasageri și ulterior a condus autoturismul cu o viteză de 202 km/h, unul dintre minorii pasageri filmând cu telefonul mobil habitaclul mașinii și planșeta vitezometrului, ulterior postând imaginile pe o reațea de socializare.



Permise suspendate și amenzi pentru drifturi în centrul Sucevei

În urma a evenimentelor prezentate în mediul on-line privind încălcări ale regulilor de circulație referitoare la efectuarea unor manevre de derapaje controlate în intersecțiile în sens giratoriu din zona centrală a municipiului Suceava, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Suceava au efectuat verificări stabilind faptul că șoferul a fost un tânăr de 24 ani din comuna Zvoriștea, județul Suceava care a efectuat manevre de derapaje controlate în zona intersecției în sens giratoriu-strada Nicolae Bălcescu-strada Ana Ipătescu, față de acesta fiind dispusă măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 541 din OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 580 lei și aplicarea măsurii complementare a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 zile.


De asemenea, s-a stabilit identitatea conducătorului unui alt autoturism care la începutul lunii martie 2023, a efectuat manevre de derapaje controlate în zona intersecției în sens giratoriu-strada Nicolae Bălcescu-strada Ana Ipătescu. Și față de acest tânăr de 21 de ani din mun. Suceava, s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 580 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 541 din OUG 195/2002 și aplicarea măsurii complementare a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 zile.


Totodată, la data de 3 martie 2023 a fost identificat și conducătorul unui alt autoturism care la data de 24 februarie 2023, ora 22:35, a efectuat menevre de deparaje controlate la intersecția în sens giratoriu strada Nicolae Bălcescu - strada Ciprian Porumbescu, urmate de implicarea într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Față de acest șofer de 21 ani, din comuna Dărmănești, județul Suceava, a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 541 și art. 79 alin.(1) lit.(b) din OUG 195/2002 și aplicarea măsurii complementare a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 zile.

Mai nouă Mai veche