A sărutat o tânără cunoscută într-un bar și a rămas fără lanțul de aur de două mii de euro, la Gura Humorului

În zilele de 13 și 14 aprilie 2023, peste 50 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, sub coordonarea Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității – IPJ Suceava au desfășurat pe raza întregului județ activități de prevenire a furturilor și înșelăciunilor prin diverse moduri de operare.

Polițiștii atrag atenția asupra faptului că infractorii sunt într-o continua dinamică și încearcă în permanență să profite de toate momentele de slăbiciune și vulnerabilitate ale victimelor pentru a realiza câștiguri financiare facile.

Dacă unele metode de înșelăciune și furt impun cel puțin un ,,efort" din partea autorilor prin informarea prealabilă cu privire la istoricul și problemele victimelor, metoda ,,îmbrățișării" reprezintă un mod de acțiune facil și rapid, bazat pe o diversiune de moment și un act infracțional rapid. Când actul infracțional în sine este asezonat și cu puțin sentiment pasional...prejudiciul este cu siguranță produs.

Vă prezentăm în continuare un caz care ilustrează cele precizate anterior, deznodământul fericit fiind obținut doar prin dorința unor polițiști judiciariști de a afla adevărul și de a preveni pe viitor derularea unor astfel de fapte.

Te pup, pa, pa!

La data de 11 aprilie 2023, la ora 20.30, la Poliția orașului Gura Humorului s-a prezentat un bărbat de 28 ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care a sesizat faptul că în aceeași zi, în jurul orei 20.00, o tânără necunoscută i-a sustras lanțul de aur de la gât.

S-a stabilit că în jurul orei 16.00, tânărul, împreună cu prietenul său, au intrat într-un bar din orașul Gura Humorului. Aici au jucat biliard și diferite jocuri mecanice, timp în care au consumat și băuturi alcoolice. În jurul orei 19.00, în acel bar au intrat patru tinere necunoscute, cu care cei doi au intrat în vorbă. În jurul orei 20:00, trei dintre tinere au plecat din bar, iar a patra a rămas să discute cu bărabtul de 28 de ani.

La un moment dat, cei doi au coborât scările de acces ale barului și au început să se cuprindă și să se sărute. În această conjunctură, profitând de neatenția bărbatului de 28 de ani, tânăra i-a desfăcut lanțul de aur de la gât și i l-a sustras, ulterior plecând.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”. iar în urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii Compartimentului Investigații Criminale a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv o tânără de 17 ani, din orașul Gura Humorului.

Cu ocazia activităților desfășurate a fost recuperat și bunul sustras, respectiv lanțul din aur în valoare de 9.000 de lei, care a fost predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Mai nouă Mai veche