Buletin de presă, 15 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat și amendă în valoare de 2.000 lei aplicată de către polițiști pentru un transport ilegal de lemn

La data de 14.04.2023, ora 15:05, polițiștii de ordine și siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități de control pe linie de silvicultură privind transporturile de material lemnos, au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe Drumul Comunal Gura Putnei, de pe raza comunei Putna, jud. Suceava.
Autoutilitarea transporta material lemnos. respectiv lemn foc rășinoase și care era condusă de către un bărbat din comuna Putna, sat Gura Putnei, jud. Suceava.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform prevederiolor legale.
Din acest motiv, transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul a unui inginer silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 3.62 m.c. lemn foc rășinoase, în valoare de 557 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional cu suma de 2000 de lei, conform art. 19 alin. 2 lit. a din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.04.2023, ora 17:55, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din mun. Codlea, jud. Brașov, în timp conducea autoturismul într-o parcare de pe raza com. Moldovița, jud. Suceava, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei manevre de mers înapoi moment în care l-a surprins și accidentat pe un bărbat în vârstă de 65 de ani, care se afla în calitate de pieton în spatele autoturismului.
În urma impactului, pietonul a suferit vătămări corporale, fiind preluat și transportat de către un echipaj SMURD la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196, alin. 2, 3 C. Pen.


La data de 14.04.2023, în jurul orelor 1535, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi despre faptul că la Spitalul orășenesc Gura Humorului s-a prezentat o persoană care declară faptul că a căzut de pe bicicletă.
Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat la unitatea medicală, iar în urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate, s-a stabilit că la data de 14.04.2023, în jurul orelor 1500, un bărbat de 62 de ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe str. Digului, la intersecția cu str. Podului, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a declarat faptul că nu a fost implicat un alt vehicul în eveniment.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă (autoaccidentare), faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P., cauza urmând a fi soluţionată procedural.
Mai nouă Mai veche