Buletin de presă, 18 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști

La data de 18.04.2023, în intervalul orar 00:00 – 04:00, Serviciul de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava a organizat și desfășurat o acțiune pe raza localităților Fălticeni, Preutești și Dolhasca, pe linia prevenirii infracțiunilor stradale și a faptelor antisociale generate în zona cluburilor, barurilor și discotecilor, ocazie cu care au fost legitimate 188 de persoane și verificați 11 agenți economici.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.270 de lei.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

În ziua de 17.04.2023, în jurul orelor 13.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Gura Humorului, un bărbat de 20 de ani din comuna Păltinoasa a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de de un bărbat de 53 de ani din județul Bihor, care a fost proiectat pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 27 de ani din comuna Berchișești, care, la rândul său, a fost proiectat în şanţul din beton din partea dreaptă a drumului.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 27 de ani și a conducătorului auto de 53 de ani, precum și a doi pasageri din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 17.04.2023, în jurul orelor 17.20, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată despre faptul că pe strada Oborului din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe strada Oborului din orașul Gura Humorului, un bărbat de 51 ani din comuna Stroiești a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un localnic de 48 de ani.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 48 de ani și de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 51 de ani, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.04.2023 un echipaj rutier din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe strada Nicolae Bălcescu din localitate autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezența personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche