Urmărire pe străzile din centrul Sucevei după un șofer beat care nu a oprit la semaforul de la trecerea de pietoni de la Casa de Cultură

Luni, 17 aprilie 2023, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Niolae Bălcescu din municipiul Suceava, au observat un autoturismul Volkswagen Passat care nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric aflat în funcţiune la trecerea pentru pietoni de la Raiffeisen.

Conducătorul respectivului autovehicul nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, motiv pentru care a fost urmărit pe traseul strada Ana Ipătescu - strada Ştefan cel Mare - strada Mărăşeşti - strada Mihai Viteazu, unde s-a reuşit blocarea acestuia la orele 18:35.

În momentul opririi, conducătorul auto, Gheorghe P., a coborât de la volan şi a urcat pe bancheta stânga spate. Acesta emana halenă alcoolică şi fiind testat cu aparatul etilometru rezultatul a fost pozitiv, respectiv 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la UPU Suceava unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea uni vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche