VIDEO Accident la semaforul din Ițcani provocat de un șofer în stare avansată de ebrietate

Duminică, 2 aprilie 2023, la ora 18:15, autoritățile au fost sesizate cu privire la faptul că pe strada Grigore Alexandru Ghica din cartierul Ițcani al municipiului Suceava a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma cercetărilor s-a constatat că la ora 18.10, Gheorghe M., de 51 de ani, din comuna Udești, în timp ce conducea autoturismul Renault Clio pe strada Grigore Alexandru Ghica, din direcția străzii Cernăuți spre DN 2, nu a păstrat o distanță suficientă în timpul deplasarii și a intrat în coliziune din spate cu autoturismul Land Rover care a oprit la semaforul aflat la intersecția cu strada Zefirului

Conducătorul autoturismului Renault Clio a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătoarea autoturismului Land Rover, Floarea B., de 34 de ani, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Mai nouă Mai veche