A făcut sex cu o minoră de 12 ani și a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare

Un bărbat din comuna Voitinel, județul Suceava, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de „act sexual cu un minor”.

Conform rechizitoriului, fapta s-a produs în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2018. O minoră de 12 ani, din localitate, se afla în vizită la o prietenă de-a ei, acolo unde s-a întâlnit cu inculpatul Vasile Florin Marcu, văr al prietenei sale. În momentul plecării spre domiciliu, a fost convinsă de inculpat să îl însoțească la o casă nelocuită, aparținând mătușii acestuia, loc în care au rămas peste noapte şi au întreţinut relaţii sexuale.

Întrucât în noaptea respectivă minor a lipsit de acasă, părinții ei au fost îngrijoraţi, motiv pentru care, când aceasta a ajuns acasă, au stat de vorbă cu ea. Din discuțiile purtate cu minora la momentul revenirii la domiciliu, părinții au aflat faptul că aceasta și-a petrecut noaptea cu inculpatul Vasile Florin Marcu, la acea dată în vârstă de 23 de ani, şi au întreținut relații sexuale. La acea vreme bărbatul se afla într-o relație de concubinaj și avea patru copii.

Vasile Florin Marcu a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la doi ani de închisoare, la care s-au adăugat șase luni dintr-o altă condamnare de anul trecut pentru conducere fără permis.

Marți, 9 mai 2023, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți. Inculpatul a fost identificat la locuința de domiciliu, a fost reţinut şi condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost constituită escorta care a procedat la conducerea și depunerea bărbatului la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche