Buletin de presă, 11 mai 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 10.05.2023, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe strada Ștefan Luchian din municipiul Suceava, la intersecția cu strada 22 Decembrie, un localnic de 23 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de o femeie de 34 de ani.
Din impact a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii de 34 de ani și de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului, după care, la spital, conducătoarei auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.05.2023, în jurul orei 14:30, în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Botoșana, un bărbat de 66 de ani din județul Neamț a surprins și accidentat o minoră de 6 ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 10.05.2023, orele 14.25, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe DC15E pe raza localității Sasca Mare, autovehiculul condus de un bărbat de 37 ani din municipiul Fălticeni.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 37 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.05.2023, ora 20:22, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani din comuna Horodnic de Sus.
Întrucat emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche