Buletin de presă, 20 mai 2023 - IPJ Suceava

Mandat pus în executare de polițiști

La data de 19.05.2023, ora 14.20 polițiștii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava – Poliția Municipiului Suceava au primit spre îndeplinire mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Suceava, privind pe o femeie din localitate, pedeapsa fiind de 1 an, 6 luni şi 23 zile de închisoare cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier.
Persoana condamnată a fost identificată pe raza localității de domiciliu, fiind preluată de către polițiștii din cadrul B.I.C. Suceava, iar ulterior a fost predată escortei formate din lucrători din cadrul B.O.P. Suceava şi transportată la Penitenciarul Botoşani în vederea executării pedepsei.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 19.05.2023, orele 22:30, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv patrulare pe DC 39 din com. Calafindești, jud. Suceava, au identificat la ieșirea din satul Calafindești, com. Calafindești, jud. Suceava, pe drumul comunal, un autoturism, iar după momentul opririi, conducătorul auto, a schimbat locul cu pasagerul din dreapata față, respectiv fratele său, ambii domiciliați în Mun. Suceava, jud. Suceava.
Autoturismul a circulat pe DC 39 la ieșirea din loc. Calafindești cu intenția de a se deplasa pe drumul național DN2(E85), moment în care a fost oprit regulamentar cu semnalele acustice și luminoase de echipajul de poliție.
În urma solicitării documentelor personale și ale autovehiculului, precum și a verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul identificat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit că fratele său i-a încredințat vehioculul spre a fi condus.
Persoanele în cauză au fost testate cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1, din Codul Penal și „În credințarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 3, din Codul Penal .
Cercetările vor fi continuate de către polițiștii Postului de Poliție Calafindești, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


La data de 20.05.2023, ora 0142 polițiștii din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc-Compartimentul Rutier, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe DN 17, comuna Sadova, jud. Suceava, au oprit pentru control un autoturism care circula pe direcția com. Vatra Moldoviței spre comuna Sadova.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Putna, jud. Suceava, care în urma controlului efectuat nu a putut prezenta permisul de conducere.
Cu ocazia controlului efectuat și din discuțiile purtate cu conducătorul autoturismului s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere.
De asemena, cu ocazia cercetărilor efectate s-a stabilit faptul că pasagera dreapta a autotursimului, i-a încredințat autoturismul spre a fi condus bărbatului de 38 ani deși știa faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicol fără permis de conducere,, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin 1 din Cod Penal și ,,încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană fără permis de conducere", faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. 3 din Codul Penal.


La data de 20.05.2023, ora 00.45, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că pe Calea Obcinilor un autoturism a fost implicat într-un eveniment rutier.
Patrula din cadrul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul Rutier s-a deplasat la fața locului și a constatat că la data de 20.05.2023, ora 00:40 un bărbat din com. Hănțești, a condus autoturismul pe bld. George Enescu către Calea Obcinilor, moment în care care la efectuarea virajului la stânga către Calea Obcinilor a pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în coliziune cu bordura.
În urma evenimentului nu au rezultat vătămări corporale.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru Drager, rezultatul afişat fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior la Spitalul Județean de Urgență Suceava i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substante, faptă prev. de art. 336 alin. (1), din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 19.05.2023, în jurul orei 17.20, un bărbat de 45 ani, din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuți, pe raza oraşului Vicovu de Sus având direcția de deplasare Vama Vicovu de Sus catre intersecția dintre Str. Calea Bucovinei cu str. Calea Cernăuți, a acroșat pe o minoră, în vârstă de 4 ani, din orașul Vicovu de Sus, care s-a angajat în trecerea părții carosabile prin loc nemarcat, fără a se asigura, totodată aceasta nefiind supravegheată de către părinți.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Mun. Rădăuţi unde i s-a recoltat o probă biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (1) din Codul penal din Codul Penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus.


La data de 19.05.2023, în jurul orelor 19:40, o femeie de 45 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, a condus autoturismul pe str. Zamca, din mun. Suceava, jud. Suceava, dinspre str. Narciselor spre str. Mărășești, iar când a ajuns la intersecția cu str. Ion Neculce a fost acroșată de către un autovehicul care ulterior a părăsit locul accidentului.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei minore de 16 ani din mun. Suceava care ocupa locul din dreapta față în autovehiculul condus de către femeia de 45 ani.
Conducătoarea auto de 45 ani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Acesteia i s-au prelevat și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma măsurilor informativ operative desfășurate de lucrătorii Biroului Rutier Suceava, a fost identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier, stabilindu-se faptul că acesta a fost condus de către o femeie de 32 ani, localnică.
Femeia de 32 ani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Acesteia i s-au prelevat și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. (2), (3), Cod penal. și „ părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, faptă prev. de art. 338 alin. 1, din C.P.


La data de 19.05.2023, în jurul orelor 19:40, un bărbat de 49 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, a condus autoturismul pe str. Celulozei, din mun. Suceava, a surprins şi acroşat pe o minoră în vârstă de 4 ani, din mun. Suceava, care traversa neregulamentar de la dreapta la stânga conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Acestuia i s-au prelevat mostre biologică de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii şi „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2, 3 din C. pen.


La data de 19.05.2023, ora 22:23, un bărbat de 50 ani, din orașul Broșteni, județul Suceava, în timp ce se deplasa cu bicicleta sa, echipată necorespunzător, pe strada Lungeni (DN 17B) din orașul Broșteni, județul Suceava, din direcţia sat Holda către comuna Borca, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, pe sensul său de mers.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (1), (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche