Sesiune de educație financiară organizată la Suceava de Institutul de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a organizat, în perioada 21 aprilie - 11 mai 2023, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, o serie de sesiuni de educație financiară în trei centre universitare din țară, respectiv Galați, Suceava și Alba Iulia.

Institutul de Studii Financiare are încheiate parteneriate academice cu 21 de universități pentru a continua susținerea eforturilor de educație financiară prin atragerea studenților din anii terminali, licență sau masterat în domeniul serviciilor financiare.

„Educația financiară este o necesitate pentru dezvoltarea economică armonioasă a întregii societăți românești. Centrele universitare din țară joacă un rol esențial în formarea de profesioniști care pot contribui la sporirea nivelului de educație financiară a populației. Institutul de Studii Financiare, susținut de Autoritatea de Supraveghere Financiară, continuă să dezvolte programe în colaborare cu universitățile românești. Suntem convinși că printr-o foarte bună conlucrare între mediul academic, autorități și mediul de afaceri, putem contribui la creșterea gradului de educație financiară în rândul tinerilor, formând astfel o generație viitoare mai pregătită în fața provocărilor economice și financiare”, a declarat domnul Marian Siminică, Director executiv ISF.

În cadrul sesiunilor de educație financiară organizate recent, participanţii au fost în mare măsură studenți din centrele universitare gazdă, precum și reprezentanţi din mediul profesional și din pieţele financiare nebancare. Dezbaterile s-au concentrat în jurul următoarelor subiecte:
  • Creșterea rezilienţei financiare în vremuri incerte
  • Integrarea educaţiei financiare în familie
  • Beneficiile cercetării ştiinţifice şi educaţia financiară
  • Promovarea unei mai bune cunoștințe financiare a proprietarilor și managerilor de IMM-uri.
Toate cele trei sesiuni au surprins și impactul noilor modificări legislative europene în pieţele financiare din România dar și provocările generate de evoluțiile economice în contextul global, rezilienţa financiară, raportările nefinanciare sau standardele uniforme de raportare contabilă.


Acțiunile de educație financiară organizate de ISF și A.S.F. la Galați, Suceava și Alba Iulia

21 aprilie 2023 - „Asigurarea sustenabilității prin Educație Financiară”, în cadrul Conferinței Internaționale „Riscul în economia contemporană” (RCE 2023), ediția a XXIII-a. Evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.

4 -5 mai 2023 - „Rolul educației financiare în asigurarea sustenabilității”, în cadrul Conferinței Economice Internaționale – „Cercetarea științifică și educația financiară - factori de creștere a rezilienței financiare”. Evenimentul a fost găzduit de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

11 mai 2023 - „Cercetarea științifică și educația financiară – factori de creștere a rezilienței financiare”, în cadrul Conferinței Economice Internaționale pentru Management, Economie și Contabilitate, ediția a XV-a – ICMEA 2023. Evenimentul a fost găzduit de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și AFER.

Mai multe informații despre acțiunile de educație financiară desfășurate de ISF: https://www.isf.ro/ro.
Mai nouă Mai veche