Buletin de presă, 27 mai 2023 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 26.05.2023, ora 14:00, la sediul Poliţiei Mun. Suceava – Biroul Rutier s-au prezentat trei conducători auto care au sesizat faptul că au fost implicaţi într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, pe str. Gheorghe Doja din mun. Suceava.
S-a stabilit faptul că cei trei bărbați au condus autoturisme pe str. Gheorghe Doja din mun. Suceava, circuland în coloană, la un moment dat intrând în coliziune față – spate.
Doi dintre șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, iar în cazul celui de-al treilea șofer, rezultaul a fost de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde i s-au prelevat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către poliţiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava.


La data de 26.05.2023, în jurul orei 14:30, echipajul de poliție rutieră aflat în serviciu a identificat pe strada Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, autoturismul condus de către un bărbat din com. com. Coșula, sat Buda, jud. Botoșani.
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează radiat din circulație.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, prev. de art. 334 alin. 1 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 26.05.2023, ora 10:30, Poliția mun. Fălticeni a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza localității Boroaia, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.
La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, care a constatat că la data de 26.05.2023, în jurul orei 10:25, un autotren condus de către un bărbat, a intrat în coleziune cu un gard din tablă și s-a răsturnat într-un șanț în afara părții carosabile.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Mun. Fălticeni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-i-se probe de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3, din Codul Penal.


La data de 26.05.2023, în jurul orei 20:50. un bărbat în vârstă de 23 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, în timp ce efectua o manevră de mers cu spatele, cu autoturismul a surprins și accidentat pe un minor în vârstă 2 ani, care trecea în fugă prin spatele autoturismului.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar ulterior la spital în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal.


La data de 26.05.2023, ora 22:37, Polițiea mun. Fălticeni, a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe D.C. 10, în afara loc. Ciumulești, com. Vadu Moldovei, o persoană s-a răsturnat cu mașina și s-a autoaccidentat.
S-a stabilit că la data de 26.05.2023, în jurul orei 22:25, un tânăr de 21 ani, în timp ce conducea autoturismul pe D.C. 10, în afara localității Ciumulești, com. Vadu Moldovei, pe relația Ciumulești către Nigotești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a drumului.
În urma producerii accidentului a rezultat autoaccidentarea conducătorului auto.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ și i-au fost prelevate probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3, din Codul Penal.

Mai nouă Mai veche