Buletin de presă, 28 mai 2023 - IPJ Suceava

Agresor încătușat și ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 27.06.2023, orele 19:12, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un bărbat este recalcitrant și provoacă scandal.
La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului și au identificat pe o femeie la locuința de domiciliu de pe raza sat/com Capu Câmpului, iar în urma discuţiilor purtate cu aceasta, a reieşit faptul că anterior sesizării, soţul său cu care se află în divort, a revenit la domiciliu în stare de ebrietate şi a provocat scandal. În urma discuţiilor contradictorii dintre cei doi, la un moment dat soţul său a lovit-o uşor în zona braţului drept.
Întrucât bărbatul a avut un comportament recalcitrant, fiind agresiv verbal faţă de polițiștii care au intervenit la eveniment, acesta a fost încătuşat şi condus la sediul Postului de Poliţie Valea Moldovei în vederea luării măsurilor legale.
După întocmirea formularului de evaluare a riscului a rezultat risc iminent, în cauză fiind emis ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile, bărbatul fiind evacuat.
S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de Violenţă în familie fapte prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal şi Amenințarea, faptă prev. și ped. de art. 206 alin. (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural.


Atelaj hipo și motofierăstrău confiscate pentru tăiere ilegală de arbori

La data de 27.05.2023, ora 14.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați despre faptul că au fost tăiați și sustrași arbori din pădurea privată aparținând Cantonului Silvic 12 Hănțești, aflat pe raza comunei Hănțești, județul Suceava.
La fața locului s-a deplasat patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în pădurea privată de pe raza comunei Hănțești, județul Suceava, administrată de Ocolul Privat Fălticeni-Cantonul Silvic 12 Hănțești, fiind identificat un bărbat conducând atelajul cu tracțiune animală proprietate, în care se afla o încărcătură de material lemnos pentru foc specia carpen, încercând să părăsească zona împădurită.
Fiind interceptat de către polițiști, acesta a recunoscut faptul că la data de 27.05.2022, în jurul orei 13.30, s-a deplasat cu faetonul proprietate în pădurea privată și a tăiat cu un motofierăstru, trei arbori specia carpen, pe care i-a debitat în piese de circa 1 metru și ulterior i-a încărcat în faeton.
La o distanță de circa 100 metri de locul în care a fost depistat bărbatul, au fost identificate și cele trei cioate provenite de la tăiarea a trei arbori specia carpen. În faeton, lângă încărcătură, a fost identificat motofiesrăstrăul folosit la tăierea arborilor.
A fost iventeriat materilalul lenos identificat în coșul atelajului hipo, rezultând cantitatea de 1,6 metri mc lemn foc specia carpen.
Materialul lemnos și atelajul hipo au fost ridicate și predate în custodie iginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata. De asemenea, s-a procedat la confiscarea motofierăstrăului folosit la tăierea arborilor, pentru continuarea cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori prev. de art. 107 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008 și furt de arbori prev. de art. 109 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, urmând a fi soluționat procedural de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.05.2023, ora 18:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au oprit pentru control pe raza com. Grămești, jud. Suceava, autoturismul care circula în direcția Zamostea spre orașul Siret și care era condus de către o femeie din com. Zamostea.
Întrucât conducătoarea auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Femaia a fost condusă la Spitalul de Boli Cronice din Orașul Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.


La data de 28.05.2023, ora 00:49, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au fost sesizați prin intermediul S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Frătăuții Vechi a avut loc un eveniment rutier fără victime.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 28.05.2023, în jurul orei 00:45, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, un bărbat domiciliat în com. Frătăuții Vechi, jud. Suceava, s-a urcat la volanul autoturismului și l-a condus pe drumul public pe drumul public DJ 178F de pe raza com. Frătăuți Vechi, jud. Suceava, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale și având o concentrație alcoolică de 0,67 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge și stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1, din Codul penal.
Mai nouă Mai veche