Haine contrafăcute depistate de polițiști în târgurile din Cumpărătura și Vicov. Dosare penal pentru trei comercianți

Sâmbătă, 6 mai 2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza orașului Vicovu de Sus și localității Cumpărătura, comuna Bosanci, județul Suceava.

În timpul acțiunii, Pavel M., de 39 de ani, a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare, în incinta târgului auto din Cumpărătura, încălțăminte inscripţionată cu marca „Nike” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciunea că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 60.000 lei.

În incinta pieței agroalimentare din Vicovu de Sus, Neculai V., de 62 de ani, a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare obiecte vestimentare inscripționate cu mărcile „Jordan Air” și „Hugo Boss”, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.600 lei.

Tot în incinta pieței agroalimentare din Vicovu de Sus, în vârstă de 46 ani, oferea spre comercializare obiecte vestimentare inscripționate cu marca „Jordan Air” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.000 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică.
Mai nouă Mai veche