Inconștient! Un șofer băut, drogat și cu permisul reținut plimba trei copii cu mașina pe străzile din municipiul Suceava

La data de 19 mai 2023, în jurul orei 20:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava au observat în trafic un autoturism care se deplasa pe strada Curtea Domnească, având direcția de deplasare către strada Vasile Alecsandri din municipiul Suceava

Având în vedere informaţiile deţinute la nivelul Serviciul Rutier Suceava – Biroul Drumuri Naționale și Europene, cu privire la faptul că șoferul nu are drept de a conduce vehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere reţinut, prin punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, s-a procedat la oprirea acestuia, la intersecția dintre strada Curtea Domnească cu strada Vasile Alecsandri.

După declinarea calității și înmânarea actului de identitate, la volanul autoturismului marca a fost legitimat un bărbat în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în sat Sfântu Ilie, comuna Șcheia, judeţul Suceava, iar pe bancheta din spate se aflau trei copii minori, doi copii fiind ai conducătorului auto și celălalt al surorii sale.

Conducătorul auto a recunoscut faptul că nu are permisul de conducere asupra sa întrucât i-a fost reținut și nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice întrucât este cercetat într-un alt dosar de cercetare penală pentru infracțiuni la regimul rutier.

Șoferul a fost condus la sediul Serviciului Rutier Suceava, unde a fost verificat în baza de date, constatându-se faptul că figurează la rubrica drept de a conduce – cu restricţii suspendat.

La sediul unității de poliție, conducătorul auto a fost testat cu etilometrul din dotarea Serviciul Rutier Suceava, iar rezultatul a fost de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei.

În continuare, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, aflat în dotarea Serviciului Rutier Suceava, acesta indicând rezultat pozitiv la Cocaine.

Având în vedere rezultatul indicat de aparatul DrugTest, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava, secția UPU, unde i-au fost prelevate probe biologice necesare în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod Penal și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 2 Cod penal.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.