Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților le declară război cerșetorilor la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”

În atenția creștinilor ortodocși din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Filantropia reprezintă o latură importantă a activității Bisericii și fiecare creștin (cleric sau laic) este îndemnat să arate prin fapte iubirea față de aproapele. Există, din păcate, și situații când acești beneficiari nu sunt sinceri și risipesc darul nostru în mod necuviincios, sprijinind de fapt grupuri infracționale organizate.

Biserica nu încurajează cerșetoria, care întreține un lanț vicios, însă încurajează ajutarea semenilor aflați în situații vulnerabile, recomandând discernământ atunci când vrem să facem fapte de milostenie.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților desfășoară la nivelul Centrului Eparhial, prin Sectorul de Asistență Socială și Medicală, activități de strângere de fonduri sau bunuri pentru nevoiași, pentru diverse cazuri sociale etc., care sunt luate în evidență, în baza documentelor justificative.

În sensul evitării cerșetoriei și pentru a preîntâmpina eventualele intenții de hoție, instituțiile însărcinate cu gestionarea ordinii publice vor oferi suport pe toată perioada desfășurării hramului Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, Catedrala Arhiepiscopală.

Îndemnăm, așadar, pe credincioșii care vor participa la sărbătoarea hramului să fie cu luare aminte la cei pe care doresc să îi ajute, pentru a evita situațiile în care persoane rău intenționate doresc să profite de buna credință a binefăcătorilor.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților
Mai nouă Mai veche