Cod galben de instabilitate atmosferică! Se pot produce averse, descărcări electrice și izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă inclusiv pentru județul Suceava, în cursul zilei de joi, în intervalul ora 12:00-21:00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 12 – 15 iunie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și în sudul Banatului. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.


COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 12
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 12
Fenomene vizate:averse torențiale, cantități însemnate
Zone afectate: județul Caraș-Severin și zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara

În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara vor fi averse torențiale și mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.
Mai nouă Mai veche