Buletin de presă, 10 iunie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 09.06.2023, în jurul orei 21.50, un bărbat de 42 ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, pe raza loc. Valea Putnei, având direcția de deplasare spre mun. C-lung Moldovenesc, a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule care era oprit pe banda de circulație din cauza unor defecțiuni.
În continuare, un alt șofer de 37 de ani în timp ce conducea autoturismul având aceeași direcție a intrat in coliziune cu celelalte două vehicule.
În urma accidentului, au rezultat 4 victime din autoturismul condus de către bărbatul de 42 ani care au fost transportate la Spitalul municipal C-lung Moldovenesc.
Din autoturismul condus de către bărbatul de 37 ani a rezultat o singură victimă, rănită ușor.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în toate cazurile, ulterior în urma consimtământului au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei
A fost întocmit dosar penal privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă prev. art. 196 alin. 2,3şi 4 C.P.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 09.06.2023 ora 14.30, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Adâncata au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 55 ani, domiciliat în sat/com Adâncata.
După ce și-au declinat competența, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto documentele personale și pe cele ale autoturismului, ocazie cu, care acesta a prezentat, certificatul de înmatriculare al autoturismului și asigurarea RCA valabilă, comunicând faptul că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate.
După efectuarea verificărilor s-a stabilit că șoferul are permisul de conducere anulat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev.și ped. de art. 335 alin. 2 Cod Penal urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.


La data de 09.06.2023, orele 21:10, polițiștii SPR 2 Ipoteşti, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe D.J. 208 A între satele Bosanci și satul Ipoteşti au fost observat un autoturism ce avea aplicate numerele de înmatriculare provizorii care era condus de o persoană de sex feminin pe direcția Ipotești spre Bosanci. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză pe D.J. 208 A și s-au efectuat semnalele de oprire regulamentare.
După declinarea calității s-a procedat la solicitarea documentelor conducătoarei auto și ale autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că aceasta este o femeie de 31 ani, cu domiciliul în satul Ipoteşti, comuna Ipotești, județul Suceava.
Pentru autoturismul condus conducătoarea auto a prezentat un certificat de înmatriculare emis de autorităţile dintr-un stat european. Privind numerele de înmatriculare provizorii ataşate la autoturism, aceasta declară că nu aparţin maşinii conduse şi sunt mai vechi.
Procedându-se la verificarea în baza de date a rezultat faptul că numerele de înmatriculare provizorii au aparţinut unui alt autoturism şi sunt expirate.
Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilometru și a rezultat o valoare de 0,0 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 din Codul penal şi “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, prev. şi ped. de art. 334 alin. 2 din Codul penal, cercetările fiind continuate de polițiștii Postului de Poliţie Udeşti.


La data de 10.06.2023, ora 02:34, Poliţiei Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe raza comunei Ciprian Porumbescu, un autoturism se află răsturnat în afara părţii carosabile.
Patrula din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, s-a deplasat la faţa locului, unde a constatat că un autoturism se afla răsturnat în afara părţii carosabile a DJ178 G, iar în autoturism nu se afla nicio persoană.
La faţa locului a ajuns un bărbat de 49 ani, din sat şi comuna Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, împreună cu fiul său minor, de 17 ani, din sat şi comuna Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, iar acesta din urmă a declarat faptul că a condus autoturismul pe DJ178G, din localitatea Ciprian Porumbescu, iar într-o curbă la stânga, a pierdut controlul autoturismului, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Tânărul de 17 ani a declarat că a luat cheile autoturismului din casă, în timp ce tatăl său dormea, pentru a se plimba prin localitatea Ciprian Porumbescu. De asemenea, acesta a declarat faptul că nu a suferit vătămări corporale şi nu solicită intervenţia echipajelor medicale pentru acordare de îngrijiri medicale.
S-a procedat la testarea șoferului de 17 ani cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „furt în scop de folosinţă” , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 230 alin. (1) din Codul Penal şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche