Buletin de presă, 11 iunie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 10.06.2023, ora 06.55, o femeie de 41 ani, din com. Burla, a condus autoturismul pe DJ 178 din com. Burla, având direcția de deplasare dinspre com. Arbore spre com. Burla, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un cap de pod.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, aceasta fiind transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constat faptul că, femeia de 41 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea, aceasta a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, acesteia fiindu-i recoltate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 10.06.2023, în jurul orei 22.00, un tânăr de 19 ani, din com. Satu Mare, a condus autoturismul pe E 85, pe raza localității Grănicesti – sat Iacobești, județul Suceava și a lovit mortal un pieton care a tranversat strada prin loc nemarcat.
Pietonul de 55 ani, a oprit autocamionul pe care îl conducea, pe partea dreaptă a drumului, având direcția de deplasare Suceava și s-a angajat în tranversarea străzii spre o benzinărie, împrejurare în care a fost suprins și lovit de autoturismul condus de către tânărul de 19 ani.
Conducătorul auto de 19 ani a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, fiind condus la Spitalul de boli cronice Siret în vederea recoltării de probe biologice de sânge .
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,ucidere din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 10.06.2023, ora 10.55, pe raza Mun. Suceava, pe Bld. 1 Decembrie 1918, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism care avea montate plăcuțe eliberate de autoritățile dintr-un stat european.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 24 ani, din comuna Șcheia.
În urma interogării bazelor de date și a verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul este radiat din circulație încă din luna octombrie 2022.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche