Un minor băut a furat mașina părinților și a făcut accident în dreptul bisericii din Ciprian Porumbescu

Sâmbătă, 10 iunie 2023, la ora 02:34, polițiștii au fost informaţi despre faptul că pe raza comunei Ciprian Porumbescu un autoturism se află răsturnat în afara părţii carosabile. O patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Rutier s-a deplasat la faţa locului, unde a constatat că un autoturism Seat Ibiza se afla răsturnat în afara părţii carosabile a DJ 178G, în dreptul Bisericii Sfântul Dumitru din localitatea Ciprian Porombescu, județul Suceava, iar în autoturism nu se afla nicio persoană.

La faţa locului a ajuns Mihai S., de 49 de ani, din Ciprian Porumbescu, împreună cu fiul său minor de 17 ani, iar acesta din urmă a declarat faptul că a condus autoturismul Seat Ibiza pe DJ 178G, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul autoturismului, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Minorul a declarat că a luat cheile autoturismului din casă, în timp ce tatăl său dormea, pentru a se plimba prin localitate. De asemenea, acesta a declarat faptul că nu a suferit vătămări corporale şi nu solicită intervenţia echipajelor medicale pentru acordare de îngrijiri medicale.

S-a procedat la testarea minorului cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „furt în scop de folosinţă” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche