Buletin de presă, 17 iunie 2023 - IPJ Suceava

Șofer identificat deplasându-se cu peste 150 km/h și cu permisul suspendat

La data de 16.06.2023, ora 17:22, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.N 2E, în afara loc. Spătărești, jud. Suceava, l-au depistat pe un șofer care a condus autoturismul cu viteza de 155 km/h, (limită 90 km/h), fiind înregistrat cu aparatul video-radar.
Acesta a prezentat dovada înlocuitoare a permisului de conducere care avea termenul de valibilitate prelungit pentru perioada 17.05.2023-15.06.2023.
S-au efectuat verificări, stabilindu-se faptul că șoferul posedă permis de conducere pentru categoria Am, B1, B, dar care figurează ”REȚINUT”, exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice fiindu-i suspendată. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană în timp ce exercitarea acestui drept îi era suspendată, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 2 teza III din C. Pen.


Mandate puse în executare de polițiști

La data de 16.06.2023, ora 17.40, patrula de serviciu din cadrul SPR 7 Mălini a primit spre executare executare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Fălticeni pe numele unui bărbat din Com.Cornu Luncii, sat Dumbrava jud. Suceava, care a fost condamnat la o pedeapsă de 1 ani şi trei luni de închisoare pentru art. 335 alin.1 din Codul penal.
Persoana condamnată a fost identificată la domiciliu și condusă la Penitenciarul Botoșani unde a fost încarcerată.


La data de 16.06.2023, ora 17:45, Judecătoria Rădăuți a înaintat spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat condamnat la pedeapsa de 1 an de închisoare, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier în anul 2022.
Persoana condamnată a fost identificată la data de 16.06.2023, ora 20:00, pe raza orașului Milișăuți, județ Suceava, la un bar din apropierea domiciliului său.
La nivelul subunității s-a format escortă în vederea depunerii condamnatului la Penitenciarul Botoșani.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 16.06.2023, ora 12.25, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că pe strada Topliței din mun. Rădăuți este o mașină care a intrat într-un șanț
S-a stabilit că o femeie a condus autoturismul pe strada Libertății și a acroșat un autoturism parcat, provocându-i avarii.
Totodată, după evenimentul produs, femeia a condus autoturismul pe strada Topliței spre str. Ieraclie Porumbescu din mun. Rădăuți, acroșând un alt autoturism care se deplasa în aceeași direcție, provocând un accident rutier ușor soldat cu pagube materiale.
Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilomnetru, care a indicat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Femeia a fost condusă la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336, al. 1 din Codul Penal şi că nu are dreptul să conducă până la definitivarea cerectărilor.
Mai nouă Mai veche