Buletin de presă, 3 iunie 2023 - IPJ Suceava

Sesisează faptele de violență domestică! – Ordine provizorii de protecție emise de către polițiști

La data de 02.06.2023, ora 12.07, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 35 ani, despre faptul că are probleme cu soțul, acesta fiind agresiv.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că la 02.06.2023, în jurul orei 11.00, apelanta s-a deplasat împreună cu cumnatul său, la un restaurant din mun. Rădăuți pentru a lua masa.
La un moment dat, în interiorul restaurantului a intrat soțul apelantei care, pe fondul geloziei i-a adresat amenințări și a bruscat-o. Femeia nu prezenta urme vizibile de violență și nu dorește să se deplaseze la Spitalul mun. Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, acesteia eliberându-i-se un ordin de protecție provizoriu, valabil cinci zile, începând cu data de 02.06.2023, ora 13.00.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de ,,violență în familie” și „amenințare”.


La 02.06.2023, în jurul orei 17.35, polițiștii SPR 9 Șcheia au fost sesizați de către o femeie de 39 ani, din sat/com. Ciprian Porumbescu, despre faptul că un bărbat de 31 ani, concubinul său, a agresat-o fizic
Din verificări, polițiștii au constatat că femeia are o relație de concubinaj cu bărbatul de 31 ani de aproximativ 11 ani și locuiesc în imobilul situat în sat/com. Ciprian Porumbescu.
La 02.06.2023, în jurul orei 16.30, în timp ce bărbatul se afla la domiciliul concubinei sale, pe fondul unor discuții contradictorii, a agresat-o fizic pe aceasta.
A fost completat formularul de evaluare a riscului, iar în urma completării acestuia a reieșit faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, motiv pentru care s-a procedat la emiterea unui ordin de protecție provizoriu, bărbatul fiind evacuat.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,violență în familie”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 02.06.2023, ora 16.23, o femeie de 24 ani, din com. Ciocănești, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18, pe raza localității Ciocănești, pe direcția Iacobeni – Borșa, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 44 ani, din mun. Oradea, județul Bihor.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 24 ani, care a fost transportată la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru a primi îngrijiri medicale.
Conducătorii autovehiculelor au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, acestora recoltându-li-se probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Vatra Dornei în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.


Dosar penal și sancțiuni contravenționale pentru conducătorul unui moped care circula fără permis transportând un minor de 5 ani

La data de 02.06.2023, ora 11.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni, aflându-se pe strada Energeticianului din Municipiul Suceava au efectuat semnal regulamentar de oprire unui motociclu, întrucât conducătorul nu purta cască de protecție.
Conducătorul motociclului a fost identificat în persoana unui bărbat de 25 de ani, din Municipiul Suceava. Bărbatul a fost verificat în bazele de date, rezultând faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, acesta a relatat verbal faptul că vehiculul în cauză nu este înmatriculat, fiind radiat dar avea montată plăcuța de înmatriculare, care aparține altui vehicul.
În plus, s-a constatat că pe motociclu, bărbatul transporta și un copil în vârstă de 5 ani, fără să fie asigurat sau să se afle în ataș, conducătorul mopedului fiind sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1.160 lei.
Nici conducătorul mopedului și nici minorul transportat nu purtau cască de protecție.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducere auto cu numere false de înmatriculare”.
Mai nouă Mai veche