Buletin de presă, 4 iunie 2023 - IPJ Suceava

Un nou transport ilegal de lemn în valoare de peste 5000 lei confiscat de polițiștii Secției de Poliție Burdujeni

La 03.06.2023, ora 03.35, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din com. George Enescu, jud. Botoșani. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transportă cantitatea de 5,57 mc cherestea de esență rășinoase pentru care nu deține documente specifice de tranport, conform legislației în vigoare privind circulația materialelor lemnoase.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 5,57 mc cherestea rășinoase, în valoare de 5.152 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.


Un nou ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 03.06.2023, ora 21:48, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Straja, județul Suceava, cu privire la faptul că a fost lovit de soacra sa.
S-a constatat că la data de 03.06.2023, în jurul orei 21:30, în timp ce apelantul se afla la locuința de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, generat de consumul de băuturi alcoolice, a fost lovit de către soacra sa.
În urma evenimentului, bărbatul a suferit o leziune superficială în zona capului, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți de către un echipaj de ambulanță.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de către bărbat a rezultat faptul că nu există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate, în cauză nefiind necesar emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Ulterior, patrula ajunsă la fața locului a fost sesizată direct de către soția bărbatului care a apelat inițial poliția, cu privire la faptul că aceasta a fost agresată fizic de către soțul său, totodată femeia precizând că și mama sa, a fost agresată fizic de către bărbat.
Având în vedere sesizarea, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări, constatându-se că cele sesizate se confirmă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice bărbatul agresându-și siția dar și pe soacra sa care a încercat să își apere fiica.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de către femeie și mama acesteia a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanelor vătămate, așadar, s-a procedat la emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva bărbatului pe o perioadă de 5 zile.
S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „violență în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199, alin. (1) din Codul Penal raportat la art. 193, alin. (1) din Codul Penal, dosar ce urmează a fi soluționat procedural prin unitatea de parchet competentă.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.06.2023, în jurul orei 08:05, un bărbat, în timp ce conducea autoturismul în incinta pieței agroalimentare din satul Bogdănești, com. Bogdănești, jud. Suceava, a efectuat manevra de mers înapoi, fără să se asigure, acroșându-l pe un alt bărbat, care se deplasa în prin piață în calitate de pieton.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Mun. Fălticeni, însă nu a rămas internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sângela Spitalul mun. Fălticeni.
S-a dispus întocmirea dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3, din Codul Penal.


La data de 03.06.2023, ora 12:07, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe D.N. 18 - comuna Cârlibaba, județul Suceava, s-a produs un accident rutier.
Un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea motocicleta, pe D.N. 18 Cârlibaba, din direcția Ciocănești către Borșa, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a derapat și a căzut de pe motocicletă, pe partea carosabilă.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului motocicletei. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a pietonilor

Având în vedere situaţia operativă existentă la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în ziua de 02.06.2023, între orele 08:00-12:00 și 15.00-19.00, Serviciul Rutier împreună cu Birourile/formațiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, din care 16 pietonilor care au traversat neregulamentar.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 40.020 lei.
Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 15 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche