Buletin de presă, 30 iunie 2023 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice de sânge

La data de 29.06.2023, orele 16:00, în timp ce polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului efectuau patrulări pe raza de competență, au oprit pentru control pe DJ 178E de pe raza localității Pîrteștii de Sus, comuna Cacica, jud. Suceava, autoturismul condus de către un bărbat cu domiciliul în satul și comuna Poieni-Solca, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ajuns la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, șoferul a refuzat pe bază de semnătură în fața cadrelor medicale și a organelor de poliție recoltarea de probe de biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, faptă prev. și ped. de art. 337 din Codul Penal, cauza urmând a se soluționa procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 29.06.2023, ora 18.55, în timp ce polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești se aflau în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, au observat faptul că pe de sensul opus de mers a avut loc o tamponare între un autoturism și o autoutilitară.
Întrucât conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat de 36 ani, emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta urmând a fi condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe de biologice.
Totodată, a fost testat conducătorul autoutilitarei cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,00 mg/L alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal ce va fi soluționat procedural de către polițiștii Postului de Poliție Hârtop sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 29.06.2023, orele 20:20, polițiștii SPR 2 Ipotești în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe DC 2 de pe raza satului Știrbăț, comuna Udești, județul Suceava, au efectuat semnale de oprire unui autoturism care circula pe direcția DJ208 A spre satul Racova.
După declinarea calității s-a procedat la solicitarea documentelor conducătorului auto și ale autoturismului. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 20 ani, cu domiciliul în satul Șcheia.
Fiind întrebat cu privire la permisul de conducere, conducătorul auto a declarat că nu posedă permis de conducere.
Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În conformitate cu prevederile art. 293 alin. 1 din Codul de procedură penală în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche