Buletin de presă, 6 iunie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 05.06.2023, în jurul orei 13:33, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, în localitatea Dumbrăveni, în dreptul unui imobil, un bărbat a surprins și accidentat un minor de 10 ani, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.06.2023, în jurul orei 15:22, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.2 E 85 în localitatea Oniceni, un bărbat de 46 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unui pasager din autoturism, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 05.06.2023, în jurul orelor 14:50, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Piatra Pinului din localitate, motociclul condus de un bărbat de 27 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 27 de ani nu posedă permis de conducere, iar motociclul condus de acesta nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.06.2023, în jurul orei 17:15, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Trandafirilor din localitate, autoutilitara condusă de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.06.2023, ora 21:00 o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe raza comunei Udești, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche